Benodigdheden:

2 personen


- 100 gr. boekweit

- 1/3 rode kool

- 1 rode biet

- een hand pompoenpitten

- fijn gesneden dille


dressing:

- 1 lepel tahini

- 1 kopje bio yoghurt

- 1 lepel extra vierge olijfolie

- 1 lepel mierikswortel

- sap van 1/2 citroen

- zout en peper






De bereidingswijze:

Laat de boekweit de hele nacht weken, maak het de volgende ochtend schoon en kook het in schoon water totdat het gaar is. Bereid ondertussen de dressing voor.

Snijd de kool in hele dunne reepjes en rasp de biet grof. Meng dit samen met de gekookte en gekoelde boekweit, dille en dressing en voilà, daar heb je een heerlijke frisse salade.

Omdat boekweit een lichte en droge graansoort is, is het uitstekend voor Kapha-types. Rode groenten bevatten sterke antioxidanten. Rode kool en dille hebben een verkoelend effect, wat goed is voor Pitta-types, en rode biet heeft een verwarmend effect, wat weer goed is voor Vata, net als mierikswortel.

Gezonde vetten maken deze uitgebalanceerde maaltijdsalade compleet.

Je kunt variëren door de yoghurt te vervangen door feta.

Geniet ervan!

Share by: