Benodigdheden:

2 personen


- 1 bloemkool

- olijfolie

- kurkuma

- 200 ml passata

- 1 teentje knoflook

- 1 tl. groentenbouillon

- 1 tl oregano

- 1 gedroogde pepertje

- basilicum

- 1 mozzarella

- zout

- zwarte peper



De bereidingswijze:

Voorverwarm de oven op 200 graden. Was de bloemkool en snijd het voorzichtig van boven naar beneden in plakjes nog 1,5 cm breed.  Leg de plakjes op een bakpapier op een ovenplaat. Maak een dressing van olijf olie, zout, zwarte peper en kurkuma en smeer hiermee de bloemkoolplakjes. Zet in de oven 30 minuten.

Maak ondertussen de pittige tomatensaus van passata, knoflook, groentebouillon, oregano en gedroogde gemalen pepertje.

Als de bloemkool gaar us, smeer het met de tomatensaus, leg er op de basilicum blaadjes, mozzarella en strooi of maal een beetje zwarte peper op. Leg nog voor 5 minuten in de oven zodat mozzarella mooi gesmolten is.

Ook al is de bloemkool en mozzarella zwaar verteerbaar, omdat je verschillende kruiden gebruikt, die helpen met het verteren, heb je zo een heerlijke Ayurvedische gezonde maaltijd die geen dosha uit balans brengt.

Eet smakelijk!


Share by: