Benodigdheden:

3-4 personen


- 1 lepel kokosvet

- 1/2 tl komijnzaad

- 1/2 tl mosterdzaad

- 1/2 korianderzaad

- 1 tl. kurkuma

- 1/2 tl. zwarte peper

- 1 ui in halve maantjes gesneden

- 2 tenen knoflook geperst

- 1 prei

- 1/2 krop rode kool fijn gesneden

- 400 ml kokosmelk

- 100 gr. rozijnen

- 100 gr. cashewnoten

- zout

- 150 gr. zilvervliesrijst




De bereidingswijze:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen. Verhit in een grote koekenpan kokosvet en voeg de komijn-, mosterd- en korianderzaadjes aan toe. Laat even bakken. Voeg vervolgens uien en geperste knoflook en bak even mee. Vijf minuten later voeg je prei erbij en gesneden kool. Bak zachtjes 10 minuten tot dat het gaar is. Voeg er vervolgens kurkuma en zwarte peper bij en schenk er de kokosmelk in samen met rozijnen en zout. Laat nog 10 minuten zachtjes doorbakken. Hak de cashewnoten grof en meng op het einde door de groente samen met de rijst. Serveer met wat cashewnoten boven op en verse koriander.

Dit heerlijke herfstgerecht is perfect voor Pitta's en Vata's omdat de verkoelende en verwarmende ingrediënten elkaar heel mooi aanvoelen. Ook kapha's kunnen van dit gerecht genieten wanneer je er extra rode pepers bij voegt. De verhittende effect zorgt er voor dat kapha's dit gerecht goed kunnen verteren en verbranden.

Share by: