Ayurvedische Poké Bowl

2 personen

Ingredienten:


  • 1 kop basmatirijst
  • 2 koppen water
  • 3 lepels rijstazijn
  • zout
  • 1 lepel ingemaakte gember
  • ½ komkommer
  • 3 bladen gedroogde zeewier
  • 1 bosuitje
  • 1 hand gekiemde mungbonen (tauge)
  • 1 omelet of paar plakjes dun gesneden bio zalm
  • 1 witlof
  • 1/2 courgette of aubergine
  • 1 wortel
  • 1 avocado
  • 1 tl wasabi
  • 3 lepels japanse soya saus
  • 2 lepels sesamolie
  • zwarte peper
  • 1 lepel nigela zaadjes of sesamzaadjes

De bereidingswijze:

Kook de rijst en als die gekookt is, maak het op smaak met rijstazijn en zout.. Snijd de komkommer in kleine blokjes, gember en bosuitje klein en zeewier kun je met een schaar in kleine stukjes knippen. Meng dat allemaal door de rijst samen met de mungbonen.

Maak intussen een omelet met ghee of snijd aan stuk zalm in dunne reepjes, besprenkel het met een beetje soya saus en laat 2 minuten grillen.  Snijd courgette in blokjes en bak ze even in een beetje sesamolie en besprenkel het op het einde met sojasaus. De zelfde doe je met witlof.

Rasp een wortel grof. Maak een dressing van sojasaus, sesamolie en wasabi.

Doe de gemengde rijst in een ronde hoge bakje, leg aan een kant in blokjes gesneden omelet of plakjes zalm, daarnaast geraspte wortel, courgette, witlof en een halve avocado ook in plakjes. Besprenkel met een een dressing en een theelepel nigela zaadjes en......aanvallen

Dit is ongetwijfeld een feest! Goed in balans voor alle dosha's dus genieten. 

Share by: