Benodigdheden:

2 personen


- 1 blikje adukibonen

- 1 grote avocado

- 3 strookjes bleekselderij

- 1 rode ui

- 3 lepels fijn gesneden koriander

- 1 theelepel gemalen komijn

- sap van 1/2 citroen

- 2 lepels olijfolie extra virge

- zout en zwarte peper




De bereidingswijze:

Laat de aduki bonen uitlekken en snijd tussendoor de rode ui en halve maantjes. Laat de ui heel even stomen in een zeef boven kokend water zodat de scherpte vanaf komt. Snijd de bleekselderij en avocado in kleine stukjes. Doe alle ingrediënten in een kom, goed mengen en genieten!

Deze heerlijke salade is goed voor alle doshas. omdat de ingrediënten elkaar compenseren. Bonen en bleekselderij verlaagt kapha en pitta, avocado en olie  geeft Vata nodige vet en olijfolie samen met citroen en de kruiden helpen met goede vertering. Een aanrader is om deze salade te eten met verse chappati.

Eet smakelijk!

Share by: