Benodigdheden

2 personen


- 6 asperges

- 10 kleine aardappels

- 2 hardgekookte eieren

- 2 lepels olijfolie extra vierge

- 1 tl mierikswortel

- een handje fijn gesneden bieslook

- geraspte nootmuskaat

- zout

- zwarte peper

- eetbare viooltjes voor een extra smaak

De bereidingswijze:

Kook de  vastkokend aardappels in de schil. Schil de asperges en laat ze 10 minuten koken in water met groentebouillon tot dat ze gekookt zijn maar nog een beetje stevig aanvullen.

Laat de aardappels en asperges koud worden. Niet vergeten de eieren ook te laten koken en afkoelen.

Maat ondertussen een dressing van de rest van ingrediënten, behalve viooltjes.

Snijd vervolgens de aardappels en asperges in kleine stukjes maar niet te klein! Doe het in een kom samen met grof gehakte gekookte eiren en roer er voorzichtig de dressing door.

De viooltjes kun je uit elkaar halen en ook door de salade roeren of opleggen zodat je nog extra geniet van het prachtige gerecht die je net gemaakt had.

Viooltjes hebben een heerlijke smaak en geven aan deze salade een luxe smaak en uitstraling.


Ook deze heerlijk zacht maar stevig gekruide salade smaakt alweer verrukkelijk! Aardappels samen met de eiren kunnen voor zwaar aanvoelen maar juist de nootmuskaat, bieslook, zwarte peper en bieslook maakt het niet alleen heel smaakvol maar ook makkelijker om te verteren. Niet te zwaar voor Kapha en ook heerlijk verkoelend voor Pitta en zelfs Vata kan hier zonder problemen van genieten.

Eet smakelijk!

Share by: