Benodigdheden:

voor 4 personen


voor ragu

- 60 gr. boter of kokosvet

- 1 middelgrote ui

- 50 gr. bloem

- 300 ml havermelk

- 1 lepel groentebouillon poeder

- 650 gr. gekookte bietjes

- 3 tl. geraspte mierikswortel

- 1 tl. Dijon-mosterd

- 1 lepel wijnazijn

- 1 tl. karwijzaad


voor aardappelpuree

- 1 kg kruimige aardappels

- 3 lepels ghee

- een beetje water die over is van het koken

- 2 lepels verse dille fijngesneden

- zout en zwarte peper


voor paddestoelen

- 250 gr. gemengde paddestoelen

(champignons, portabella, oesterzwammen,

shii-take...)

- 1 lepel ghee

- 1 uitje

- 2 teentjes knoflook

- zou, peper

- fijn gesneden peterselie


De bereidingswijze:

Maak eerst de ragu klaar. Verhit de boter in een ruime pan, en laat hierin een ui glazig worden. Doe er karwijzaad bij en roer de bloem er door. Laat paar minuutjes zachtjes bakken tot dat het rozig wordt. Neem de pan van het vuur, giet de havermelk in en laat het eventjes staan. Roer met een garde de inhoud goed door elkaar en zet het terug op het vuur. Breng het roerend aan de kook. Voeg er bouillonpoeder bij. Snijd ondertussen bietjes in kleine stukjes en als de ragu klaar is, doe de bietjes erbij samen met de rest van de ingrediënten.

Breng de aardappels aan het kook. Als ze biologisch zijn, hoef je ze niet schillen. (Wist je dat aardappels behouden zes keer meer vitaminen als je ze met de schil kookt?!).

Prak de gekookte aardappels fijn, samen met een beetje kookwater en ghee. Breng op smaak met zout, peper en dille en maak een heerlijke zachte puree ervan.

Snijd de paddestoelen in stukjes. Verhit in een koekenpan ghee, voeg er een uitje bij en als die glazig is, voeg de paddestoelen erbij en knoflook. Bak ze tot dat de vocht uit is en breng op smaak met zout, peper en peterselie.

Pak een mooi ovenschaal en maak een rand van aardappelpuree. Doe in het midden de bieten-ragu. De gebakken paddestoelen doe je er boven op. Dek de schaal af en laat het in de oven nog even( max 30 minuten) bakken. Hangt vanaf of het nog warm is of moet het opgewarmd worden.

Dit overheerlijke gerecht is een traktatie voor iedere vegetariër of veganist. Qua smaken en ingrediënten is het perfect gebalanceerd voor alle dosha's.

Geniet!

Share by: