De bereidingswijze:
1.Verwarm de oven voor op 190' C en vet een ronde vorm van 24 cm (springvorm) in en beleg de bodem met bakpapier.
2. Meng de helft van de suiker en baksoda door het meel. Snijd de koude boter in stukjes en werk deze door het meel. Meng het ei erdoor samen met de sap en kneed alles met de handen door elkaar tot een deegbal - voeg iets meer bloem toe als het deeg te plakkerig is. Druk het deeg in de bakvorm.
3. Verspreid het fruit dicht op elkaar boven op het deeg en bestrooi dit met de overgebleven suiker.
4. Bak de koek 50 minuten in de oven tot het deeg bruin is en het fruit zacht. De suiker zorgt ervoor dat de sappen uit het fruit in het deeg lopen; hierdoor rijst het deeg een beetje tussen het fruit door. Eet warm of koud en serveer er een beetje kwark bij.
Echt een verrukkelijke pruimencake waar ik moeilijk van af kan blijven. Natuurlijk niet zo goed voor Kapha's dus probeer lieve Kapha's niet zo veel van eten, hoe moeilijk ook. Voor Pitta's en Vata's is dit een geweldige traktatie aangezien de zoete smaak verkoelt en aardt en bovendien helpen pruimen de uitdroging van het lichaam op het einde van de zomer tegen te gaan.
Geniet!