Benodigdheden:


voor ongeveer 30 koekjes


- 150 gr. rijstmeel

- 30 gr. edelgistvlokken

- 100 gr. zonnebloempitten

- 20 gr. cashewnoten grof gemalen

- 1/2 theelepel bakpoeder

- 1 theelepel zout

- 1 hand verse rozemarijnblaadjes, klein gehakt

- 4 eetlepels ahornsiroop

- 8 eetlepels olijfolie

- 100 ml water



De bereidingswijze:

Verwarm de oven op 190 graden.

Voeg alle ingrediënten samen en meng het goed tot een vochtig deeg. Maak een groot bol van en rol het voorzichtig uit tot een platte deeg van 1/2 cm. Steek er met een vormpje koekjes uit en leg ze voorzichtig op een bakplaat met een bakpapier. De baktijd is tussen 10-20 minuten. Het hangt er vanaf, hoe groot je de koekjes maakt.

Als ze gebakken zijn, laat ze afkoelen en bewaar in een koekjestrommel.


Deze koekjes kun je gebruiken om hartige hapjes van te maken samen met mungbonen hummus. Het is een heerlijke combinatie en echt een aanrader als je graag gezonde hapjes wilt maken. Je kunt ze natuurlijk ook eten zonder hummus want dan ik het ook een heerlijke niet te zoete koekje.


Ze kunnen rustig gegeten worden door alle dosha's, omdat de ingrediënten van beide gerechten een mooi balans maken verschillende eigenschapen van de ingrediënten.

Geniet!

Share by: