Benodigdheden:


- 25 Dadels zonder pit
- 375 ml hete havermelk
- 95 gr. kokosvet, vloeibaar gemaakt
- 120 gram volkoren speltbloem (120g)

- 1 theelepel kaneel 
- 1/2 theelepel  bakpoeder
- 1 theelepel baksoda
- 50 gram gehakte walnoten



De bereidingswijze:

Week de ontpitte dadels gedurende 1 uur in hete melk zodat ze lekker zacht worden. Doe vervolgens in een kom bloem, bakpoeder en baksoda. Klop dit goed door elkaar.

Zodra de dadels zacht zijn geworden, maak je er een gladde pasta van in een blender en doe je dit in een kom. Voeg gesmolten kokosvet toe en meng goed. Voeg je droge ingrediënten en walnoten toe en klop dit door.

Giet het beslag in een ingevette bakvorm en bak op 180 graden gedurende ongeveer 50 minuten, of totdat een satéprikker er schoon uitkomt als je die erin steekt! Serveer eventueel met een beetje ahornsiroop.

Omdat hier de dadels worden gebruikt ipv suiker, is dit niet alleen heel lekker maar ook heel gezond recept. Natuurlijk is het beste voor Vata's omdat zij gedijen bij zoete smaken en verwarmende kruiden, maar ook voor Pitta's is dit goed gebalanceerd recept door het gebruik van verkoelende kokosvet. Kapha's moeten altijd oppassen met zoete smaken maar die zijn juist zo dol op zulke traktaties du geniet ervan maar met mate.

Geniet.


Share by: