Benodigdheden:

2 personen


- 600 gr. spinazie

- 200 gr. tofu

- 1 lepel ghee

- 1/2 theelepel komijnzaad

- 2 teentjes knoflook

- 1/2 theelepel kurkuma

- 1 theelepel geraspte verse gember

- zwarte peper

- zout

- 2 lepels witte (bio) yoghurt


Voor de marinade

- 1/2 theelepel kurkuma

- een beetje zwarte peper

- sesamolie






De bereidingswijze:

Snijd de tofu in blokjes en marineer ze in de kruiden met olie.

Verhit in een diepere koekenpan ghee en voeg er de komijnzaadjes en knoflook aan toe.

Laat paar minuten zachtjes bakken en dan voeg een hand voor hand de verse spinazie aan toe. Laat het allemaal zachtjes koken tot dat alle spinazie in de pan zit en geslonken is.

Voeg vervolgens de kurkuma, zwarte peper en zout aan toe en de yoghurt. Pak een staafmixer en pureer de spinazie voorzichtig  tot dat het een dikke pasta wordt. 

Bak ondertussen de gemarineerde tofu tot dat het goud bruin wordt. Voeg de tofu bij de spinazie en serveer samen met basmati rijst en/of chappatti.


Als je de Indiase keuken kent dan weet je al dat dit gerecht afgeleid is van Saag paneer. Wat het Ayurvedisch maakt en dus gezonder is een gebruik van ghee en de juiste combinatie van kruiden. Je kunt het natuurlijk met paneer maken maar dat moet je de paneer zelf maken of ergens kopen.

Een heerlijk, simpel en snel gemaakt gerecht die voor alle dosha's erg goed is. Kapha's kunnen dit beter eten alleen met een beetje rijst.

Geniet!

Share by: