Benodigdheden:

3 pannenkoeken


- 1/4 witte kool

- 3 wortels

- 1/2 prei

- 3 bosuitjes

- 1 paprika

- 1 lepel geraspte verse gember

- 200gr. boekweitmeel of volkoren speltmeel

- 1 lepel maizena

- 1 tl baksoda

- 1/2 tl kurkuma

- 1/2 tl gemalen koriander

- zout en zwarte peper

- water

- ghee



De bereidingswijze:

Snijd de groente in lange dunne repen van ongeveer 3 cm. Maak een pannenkoekendeeg van meel, baksoda, kruiden en water en mengt gesneden groenten door het deeg.  Verspreid het goed over de koekenpan met hete ghee en bakt het zachtjes tot dat het knapperig wordt. Server samen met raita. Het recept voor raita vind je hier.

Van dit gerecht krijg je echt een voldoening. Makkelijk te maken, snel en voornamelijk heerlijk. Wanneer je het van boekweitmeel maakt, is het meer geschikt voor Kapha personen en als je speltmeel gebruikt, is het meer voor Vata's en Pitta's geschikt omdat de speltmeel zwaarder is. De combinatie met raita maakt de pannenkoek een perfecte maaltijd.

Geniet!

Share by: