Benodigdheden:

2 personen


- 1 lepel chiazaadjes

- 2 (bio) appels

- 50 gr. volkoren speltmeel

- haver- of rijstmelk

- een beetje zout

- ghee of kokosvet om te bakken


voor kwark

- 4 lepels kwark

- 1/2 tl kaneel

- 1 tl honing

- 2 druppels wilde sinaasappel essentiële olie



De bereidingswijze:

Meng de chiazaadjes in een glaasje samen met een beetje water. Rasp ondertussen appels en meng de ingrediënten voor gekruiden kwark in een apart bakje en zet die weg.  Meng de bloem, zout, chiazaadjes, geraspte appels en plantaardige melk door elkaar. Voeg zo veel melk erbij zodat er een mooi pannekoekenbeslag ontstaat. Smelt de ghee of kokosmelk in een koekenpan en bak mooie kleine pannenkoekjes. Serveer met de kwark.


Betere zondag kun je niet wensen als je deze pannenkoekjes geserveerd krijgt samen met een heerlijk kopje thee. Je kunt de pannenkoekjes met verschillende soorten meel maken waardoor het ook voor verschillende dosha's beter is. Gebruik bijvoorbeeld een boekweit- of roggemeel voor Kapha types waardoor het luchtiger en droger wordt en tarwemeel voor Pitta en Vata personen wat vochtiger en zwaarder is en wat deze types nodig hebben.  Zo kan iedereen genieten van deze lekkernij zonder uit balans te raken.

Geniet!

Share by: